Iakttagelser....

genom min kameralins

Rapport från hästhagen

Det är skönt så här i vårtider gå in i hästhagen som är granne med min bostad. Där har  jag satt upp mina holkar och där kan jag sitta och njuta av fågelsången. Den här gången var det grönsångaren som stod för underhållningen, men det var inte det lättaste att fånga den på bild. 2-3 sekunder på varje ställe sjöng det sin trudilutt och om den var exponerad för ett kameraskott så var den borta innan min sega autofokus hade hittat skärpan.  Några bilder blev det dock.

Sämre gick det att fånga härmsångaren på bild, men jag fick i alla fall njuta av dess variationsrika sångstrofer.

En av mina holkar är specialpreparerad för mobiltelefonen och där kan jag göra hemmahos-reportage. I år är det talgoxen som är hyresgäst.

Fortsättning följer hoppas jag. (Det ligger något invävt i bobalen, ser nästan ut som en död flugsnappare. Har här möjligen försiggått ett hemskt drama? Det får vi veta i höst när holken ska rensas.)

Inlagt 2013-05-28 22:30 | Läst 2084 ggr. | Permalink
Roligt med din nyhetsblogg från holkarna och bilderna blev ju riktigt bra! Ha det gott
Roliga holkbilder men det ser lite misstänkt ut med det där duniga i hörnet. Flugsnapparna är ju dock holktjuvar så denna gick kanske på en nit. Du visar väl några mer bilder från holken llte senare hoppas jag?
Hälsningar Lena
Svar från Pirot 2013-06-03 21:17
Ja, dom är nog kläckta nu , äggen. Så det får bli en ny rapport snart



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?